Avantajele tiparului digital

Tiparul digital reprezintă modernizarea și progresul spre lumea digitală a serviciilor de tipografie. Odată cu introducerea acestei metode de imprimare moderne, se deschide o nouă cale spre printuri la rezoluții incredibile, un timp mai scurt de imprimare/tipărire și flexibilitate în ceea ce privește seriile de imprimare.

Tiparul digital a reușit să se diferențieze încă din primele momente de alte metode clasice de tipărire (tiparul offset sau tiparul flexografic) prin calitatea printurilor oferite.

Pentru a înțelege de ce această metodă de imprimare a devenit una dintre cele mai populare de pe piață, vă invităm să descoperiți mai jos toate avantajele oferite de tiparul digital atât pentru agențiile de printing, cât și pentru clienții finali.

Cum se realizează tipărirea digitală?

Ce face tiparul digital cu adevărat special este tehnologia cu ajutorul căreia este realizată partea de “tipărire”. De fapt, tiparul digital nu necesită o matriță de tipar separată, deoarece acest proces presupune transmiterea imaginii digitale direct către mașina de tipărire.

Astfel, în tipărirea digitală se folosesc imprimante moderne de tip laser sau inkjet ce permit printarea imediată, la calitate înaltă, a unor fișiere sau imagini digitale, prelucrate pe computer. O tehnologie care a scurtat mult timpul de tipărire/imprimare în beneficiul business-urilor de profil și al clienților finali.

Flexibilitate în seriile de tipărire

Un prim avantaj important al tiparului digital este reprezentat de faptul că oferă clientului final libertatea de a alege seria care se potrivește cel mai bine planurilor sale. Acum, acesta nu mai este condiționat de timpul necesar pregătirii echipamentelor (pentru tipurile clasice de tipărire), ci poate opta oricând pentru serii mici, mijlocii sau mari de tipare.

Calitatea se păstrează fie că alegeți să tipăriți ambalaje sau produse în serii mici, fie că optați pentru serii mari. Tiparul digital este alegerea perfectă pentru a personaliza, la calitate înaltă, noile produse ce urmează să fie introduse pe piață.

Tips de la specialiștii Antel: Tipărirea digitală poate reduce semnificativ costurile dumneavoastră de producție și publicitate, dacă optați pentru serii mici de tipar.

Calitate înaltă, rezultate excelente

Tiparul digital este primul care a reușit să transpună perfect rezoluția înaltă a imaginii digitale, într-un print fizic. Acest proces de tipărire a asigurat încă de la început calitatea, și în special, claritatea printurilor. Un avantaj și pentru agențiile de printing, care acum puteau oferi serviciile mult-dorite de clienții lor, într-un timp și la un cost mai mic.

Calitatea unui print joacă un rol important în lumea publicității directe și introducerea tiparului digital, iar odată cu acesta a printurilor clare, în culori vibrante a reprezentat un avantaj pentru toată lumea.

Timpi și costuri de producție reduse

În cazul lansărilor rapide și repetate de produse sau ambalaje, tiparul digital este cel mai econom tip de imprimare existent. Acesta permite clienților finali să se bucure în timp util de produsele comandate, la costuri semnificativ reduse de producție.

Plus, oferă aceeași calitate înaltă atât în cazul seriilor mici de tipar (pentru consumabile precum calendare, agende, cărți de vizită), cât și în cazul seriilor mari (pentru etichete noi de produse, ambalaje personalizate).

Cu ajutorul tiparului digital vă puteți bucura de noile ambalaje sau produse imprimate cu un print/logo/mesaj nou la timp pentru noua lansare a acestora!

Posibilități de imprimare pe materiale și în culori diferite

“Libertatea” în printing/tipărire nu se oprește doar la calitate, timpi sau costuri reduse, ci continuă cu posibilitatea de a personaliza diferite tipuri de materiale cu designul digital ales.

Tiparul digital este perfect pentru a crea ambalaje sau a imprima consumabile și produse pe suprafețe diferite, fie că vorbim despre hârtia clasică de imprimat, fie despre cartoane de diferite grosimi sau cu diferite striații. În plus, tipărirea digitală permite imprimări atât monocromatice, cât și în diferite culori – alese în designul digital.

Câteva exemple oferite de specialiștii Antel: imprimarea interiorului sau exteriorului unei cutii-ambalaj de carton, personalizarea calendarelor pe diferite tipuri de foi-carton, tipărirea cărților de vizită pe suprafețe cu striații sau lucioase etc.

În cazul în care sunteți sau ați fost în căutarea unei metode productive, la costuri acceptabile, de tipărire a noilor produse sau ambalaje, sperăm că articolul nostru v-a convins cu privire la avantajele oferite de tiparul digital.

Dacă sunteți convinși că această ramură a serviciilor de Tipografie este potrivită pentru următoarea lansare programată pentru brand-ul propriu, așteptăm comanda dumneavoastră și designul ales pentru tipărire digitală, aici: www.antelprint.ro/contact!

P.S. Înainte de a ne trimite online designul ales, vă recomandăm să citiți acest articol și să vă asigurați că acesta este pregătit pentru procesul de tipărire digitală.

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vrei o ofertă de preț? Completează formularul de mai jos: