Înnobilarea ambalajelor cu ajutorul Lăcuirii Selective 3D la Antel

Știați că percepția clientului și valoarea pe care acesta o atribuie brandului poate fi influențată de calitatea ambalajelor cu care acesta interacționează? În acest scop a fost creat procesul de Înnobilare a ambalajelor, care transformă simpla cutie de carton sau simplul înveliș de plastic al produsului într-o adevărată experiență unică pentru consumator.

Ambalajele înnobilate reprezintă și un instrument eficient de promovare, ce poate fi folosit cu succes în orice campanie de marketing a brandului propriu. Însă mai multe despre acest proces special vă lăsăm să descoperiți în următoarele rânduri.

Ce reprezintă procesul de Înnobilare a ambalajelor?

Precum am explicat și în acest articol realizat de echipa Antel, procesul de înnobilare presupune “scoaterea” ambalajelor proprii din tipare și personalizarea acestora în cele mai mici detalii, cu efecte 3D care vor fura atenția oricui și vor stimula curiozitatea celor din jur.

Prin procesul de înnobilare se atribuie o etichetă de lux a ambalajelor, acestea ieșind din mulțime și impresionând atât din punct de vedere vizual, cât și tactil. Înnobilarea arată că ambalajele au fost realizate cu atenție la detalii și cu atenție la cerințele consumatorului, precum și gradul de calitate al acestora.

Despre Înnobilarea cu Lăcuire Selectivă 3D

Pe lângă culoare și contrast, care se folosesc în mod tradițional în publicitatea tipărită, lăcuirea selectivă 3D poate atrage clienți noi prin apelul la un simț mai puțin utilizat până în prezent: simțul tactil.

Cu această tehnică se pot adăuga efecte 3D de durată ce vor acoperi doar o zonă specifică a hârtiei pentru a sublinia diferența. Lăcuirea selectivă 3D ajută la transformarea clasicelor ambalaje în adevărate experiențe pentru consumatori, care sunt îndemnați la “joacă” și la a descoperi cât mai mult materialul și produsul din fața lor.

Însă cel mai important aspect al înnobilării ambalajelor cu ajutorul lăcuirii selective 3D este dat de faptul că te ajută să te remarci pe o piață extrem de competitivă. În plus, acest detaliu creează o conexiune personală între brand/ambalaj și consumator, ceea ce duce (în timp) la câștigarea încrederii, atenției și fidelizarea celui din urmă.

Alege Înnobilarea cu ajutorul Lăcuirii Selective 3D și vei beneficia doar de avantaje

Pe lângă avantajele clare enumerate la punctul anterior, principalele avantaje oferite de procesul de lăcuire selectivă 3D sunt acelea că:

  • Generează o cerere crescută prin eliminarea barierei brand/consumator și crearea unei legături speciale cu acesta;
  • Oferă o eleganță aparte și originalitate ambalajelor prin texturile luminoase aplicate, cu efecte tridimensionale;
  • Îndeamnă consumatorul la interacțiune;
  • Poate acoperi doar o anumită suprafață din ambalaj, în funcție de preferințele proprii;
  • Imită cu succes anumite tipuri de suprafețe, precum: piele, piatră, nisip, marmură, mozaic, etc;
  • Oferă o imagine de lux/premium ambalajelor.

Iată și ce avantaje oferă Antel pentru procesul de lăcuire selectivă 3D:

  • Tehnologie 100% digitală, care permite realizarea în timp scurt de prototipuri;
  • Flexibilitate la personalizare;
  • Se pot realiza tiraje mici, fără costuri și cheltuieli de utilizare a matrițelor, ecranelor sau plăcilor tradiționale;
  • Prin această tehnologie ajutăm companiile să obțină un aspect de brand premium pentru cutiile și etichetele.

Avantajele lăcuirii selective 3D sunt recunoscute în lumea tipografiilor din România, datorită efectelor sale surprinzătoare, atât tactile cât și vizuale, de durată.

Pe ce tipuri de materiale se poate realiza înnobilarea cu lăcuire selectivă 3D?

Un alt avantaj avantaj al acestui proces îl reprezintă accesibilitatea, deoarece lăcuirea selectivă 3D poate fi aplicată pe orice tip de material (hârtie sau plastic) creând efecte fantastice, atât vizuale cât și tactile pe fiecare piesă tipărită. De regulă, această personalizare se aplică ambalajelor din sfera produselor cosmetice/farmaceutice/de lux, însă ea poate fi aplicată cu succes și în cazul etichetelor, broșurilor, cataloagelor, revistelor, coperților de carte…și lista poate continua!

Totuși, lacul selectiv nu ar trebui aplicat pe materiale laminate sau pe materiale imprimate anterior cu cerneluri metalice, deoarece aceste două tipuri de finisaje menționate includ deja efecte lucioase. De asemenea, nu recomandăm ca lacul selectiv să fie aplicat pe suprafețe pe care se va scrie de mână în viitor.

Folio sau Lăcuire Selectivă 3D?

Pe lângă aplicarea unui lac selectiv 3D, înnobilarea ambalajelor se poate realiza și cu folio. Acesta din urmă presupune crearea unor efecte/printuri aurite, ce vor aduce un plus de calitate ambalajelor personalizate. Acest tip de înnobilare se folosește, în cele mai multe cazuri, pentru ambalajele produselor high-end sau a celor “ediție limitată”, deoarece efectul aurit oferit de folio exprimă cea mai înaltă calitate și un grad premium.

Este important de reținut că la Antel puteți beneficia de servicii de înnobilare prin lăcuire selectivă 3D și nu prin folio (efecte aurite)!

Este timpul să ieși din tipar și să alegi o metodă unică de personalizare a ambalajelor proprii – prin înnobilarea cu lăcuire selectivă 3D! Echipa Antel îți stă la dispoziție cu toate informațiile despre acest serviciu, aici.

Important de știut: În funcție de preferințe, puteți alege să apelați la Antel pentru a realiza in-house ambalajele necesare și finisarea/înnobilarea acestora sau puteți să trimiteți ambalajele gata tipărite, iar Antel va face doar partea de lăcuire selectivă 3D!

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vrei o ofertă de preț? Completează formularul de mai jos: