Serigrafia – Cea mai bună metodă de personalizare a produselor

Serigrafia este mereu alegerea perfectă atunci când vă doriți să oferiți un alt aspect, mai plăcut și mai atrăgător, produselor dumneavoastră.

Fie că vorbim de branding, schimbarea design-ului produselor sau imprimarea unor modele atractive, serigrafia reprezintă unul dintre cele mai versatile procedee de imprimare, ce poate fi oferit în cadrul unei agenții de printing. Acest lucru transformă serigrafia și într-o modalitate de print/imprimare populară în cadrul firmelor sau liniilor mari de producție.

Scurtă istorie a serigrafiei

Chiar dacă acum acest procedeu de imprimare implică folosirea unei aparaturi moderne pentru o eficiență crescută a întregului proces, serigrafia a apărut pentru prima dată înaintea lumii moderne de azi, mai exact în China secolelor X-XIII. Atunci serigrafia era folosită pentru imprimarea mătăsii.

Începând cu secolul XV, serigrafia a ajuns și în Europa, în special în Anglia și Franța, iar până în secolul XVIII această artă a imprimării era deja răspândită în aproximativ toate țările europene și era folosită cu succes la personalizarea/decorarea obiectelor de mobilă, articole textile etc.

Ce reprezintă serigrafia acum?

Profesional, serigrafia este definită ca procedeul de imprimare a unor imagini sau modele grafice a oricărei suprafețe plane sau cu raza de curbură mare cum ar fi: tricouri, jachete, pălării, genți, pixuri, brichete, pahare, jucării, diverși recipienți, agende, carcase, brelocuri, fanioane, halate, cravate, lanyard-uri, șorțuri, căciuli, umbrele…și lista poate continua.

Pe scurt, serigrafia este un proces de „decorare” și personalizare a produselor, cu diverse culori sau combinații de culori, imagini, modele sau semne de marcă, ce oferă produselor un aspect plăcut și le ajută să iasă în evidență în fața publicului larg.

Imprimare fără limite

Dacă înainte de secolul XIX serigrafia era folosită în special pentru decorarea obiectelor și produselor din lemn, metal sau material textil, putem spune că acum serigrafia nu cunoaște limite în ceea ce privește personalizarea produselor.

Astfel, prin procedeul de serigrafie se poate personaliza o gamă variată de materiale precum: hârtie, piele, textile, PVC, tablă, sticlă etc. Prin serigrafie orice produs poate prinde viață și se poate bucura de un design atractiv.

Etapele procesului de serigrafie

Serigrafia presupune urmărirea atentă a unor pași, care ajută la obținerea unui produs final rezistent ce se ridică la așteptările inițiale și la eficientizarea întregului proces:

 • Selectarea tipului de sită potrivit pentru procesul de serigrafie, precum și a culorilor ce vor fi folosite
 • Expunerea sitei la raze UV și developarea
 • Selectarea tipului de cerneală care va fi folosit
 • Efectuarea montajelor și a reglajelor, dacă este cazul
 • Startul procesului de imprimare propriu-zisă
 • Uscarea modelului imprimat

Pe lângă toate etapele procesului menționate anterior, procesul de serigrafie implică și atenția la detalii și profesionalismul echipei care se ocupă de imprimarea serigrafică.

Avantajele procesului de serigrafie la Antel

Serigrafia este o tehnică de imprimare mai rezistentă decât una tradițională care poate asigura și o rapiditate mai mare a procesului de producție. La Antel, însă, acest proces al serigrafiei prezintă și avantaje speciale, precum:

 • Rezistență ridicată a vopselelor la frecare, zgâriere și raze UV;
 • Imprimare în serii mici, mijlocii și industriale;
 • Imprimare în formate diverse: 50x70cm, 46x64cm;
 • Obținerea unor efecte speciale ce nu pot fi obținute prin nicio altă tehnică de imprimare;
 • Folosirea unor mașini de serigrafiere automate cu viteze mari de imprimare de până la 700 imprimări/oră/utilaj;
 • Dispunem de atelier propriu pentru confecționat ecrane serigrafice;

Prin serigrafie se pot imprima culori și imagini la o calitate mai înaltă, iar rezistența acestora la spălare sau utilizare este mai crescută. În plus, serigrafia este o modalitate excelentă de a personaliza produsele oferite într-un mod unic și viu, care captează imediat atenția.

Dăm culoare și viață produselor dumneavoastră! Echipa noastră vă pune la dispoziție serviciile noastre de serigrafie pentru produse de diferite mărimi sau cu diferite tipuri de suprafețe.

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vrei o ofertă de preț? Completează formularul de mai jos: