Tendințele toamnei 2023 în industria printurilor

Marcăm startul unui nou sezon în anul 2023. Precum schimbarea din vară în toamnă, industria printurilor trece, de asemenea, printr-o transformare proprie, dând startul unui sezon de inovație și creativitate experților din domeniu. Toamna 2023 ne aduce tehnologii și tendințe care modelează modul în care întreprinderile și persoanele fizice abordează serviciile de printing.

În acest articol vom explora cele mai fresh tendințe ale industriei de printing din acest sezon, precum și câteva recomandări oferite de echipa Antel pentru printuri de calitate. So keep on reading pentru a fi up to date cu tendințele toamnei 2023!

Practici sustenabile

Sustenabilitatea “is a must” în ceea ce privește printurile actuale. Pe măsură ce consumatorii devin mai conștienți de impactul pe care serviciile le au asupra mediului înconjurător, industria de printing trebuie să răspundă cu soluții eco-friendly. De-a lungul anului, cererea și practicile sustenabile adoptate de companii au crescut, astfel că ne așteptăm ca în acest nou sezon companiile să continue să acorde o atenție sporită acestui subiect.

Cum poți adopta și tu practici sustenabile de printing, ca business? Optând pentru printuri realizate pe materiale reciclate, dar și pentru procese eficiente de printing, precum tehnicile de imprimare digitală – ce reduc risipa de materiale și permit tiraje mai precise!

Calitatea rămâne în tendințe

Tot la capitolul sustenabilitate, putem discuta și de calitatea printurilor, care ajută la reducerea supraproducției. Servicii de printing precum serigrafia ajută la imprimarea diverselor tipuri de materiale, în diferite serii, cu vopsele calitative, ce prezintă  rezistență ridicată la frecare, zgâriere și raze UV.

Astfel de servicii garantează calitatea printurilor, o caracteristică ce rămâne permanent în tendințele actuale și cerințele consumatorilor moderni.

Ambalaje smart

După o perioadă incertă de câțiva ani, atât comerțul electronic, cât și cel fizic a atins din nou popularitatea în rândul consumatorilor. Astfel, odată cu înregistrarea acestor creșteri, ambalajele au primit un nou nivel de importanță.

Ambalajele smart, digital friendly, care încorporează coduri QR și etichete NFC, câștigă popularitate în rândul consumatorilor, în special a generației Z, cunoscută pentru schimbările active ce le aduce pe piață. Aceste coduri oferă consumatorilor acces la informații despre produse, promoții și recenzii, îmbunătățind experiența lor generală și creând o legătură mult mai strânsă între ei și produse/brand.

Acest sezon reprezintă oportunitatea potrivită de a îmbunătăți ambalajele proprii și a le pregăti pentru următoarele perioade cu număr mare de comenzi (spre exemplu, perioada Sărbătorilor). Nu uita că ne poți scrie oricând aici pentru a afla cum poți personaliza ambalajele conform tendințelor actuale!

Printuri unice

Cum la punctul anterior am discutat despre creșterea comerțului și a cererii de produse și servicii, e necesar să readucem în atenție importanța unicității ambalajelor și a produselor – ce rămâne și în acest sezon în tendințe!

Cu ajutorul tehnicilor moderne de printing (lăcuire selectivă 3D, înnobilare), poți oferi ambalajelor și produselor tale efecte surprinzătoare la nivel tactil și vizual. Aceste detalii te vor ajuta să rămâi unic în fiecare sezon și să impresionezi plăcut consumatorii care iau contactul pentru prima dată cu ambalajele și produsele proprii!

Integrarea realității augmentate în printuri

Realitatea augmentată (AR) revoluționează modul în care interacționăm cu materialele tipărite. Îmbinând perfect lumea fizică și cea digitală, AR dă o nouă viață printurilor tradiționale. Fie că este vorba despre o revistă, o etichetă de produs sau o broșură promoțională, materialele imprimate îmbunătățite cu AR oferă consumatorilor o experiență dinamică și captivantă.

Prin simpla scanare cu un smartphone sau o tabletă, imaginile statice și textele prind viață, oferind conținut multimedia, animații și experiențe interactive. Această tehnică poate fi folosită cu succes în industria fashion sau alimentară, în special în prezentarea produselor dintr-un catalog sau o colecție nouă.

Modernizarea vechilor practici de printing

Precum spuneam și într-un articol anterior, tipărirea digitală este în continuă creștere și se bucură de o popularitate sporită, în fiecare an. De aceea, chiar și în anul 2023 s-a observat această creșterea, la polul opus de scăderea cererii pentru tiparul offset. Dacă vrei să începi un nou sezon în tendințe sau să te pregătești pentru următorul an din timp, iată de ce echipa Antel îți recomandă să înlocuiești tiparul offset cu cel digital.

În primul rând, imprimarea digitală este rentabilă pentru tiraje scurte sau medii, și oferă un timp mai scurt de imprimare/tipărire, ceea ce o face ideală pentru proiecte cu termene limită strânse. În al doilea rând, imprimarea digitală excelează la capitolul calitate a printului, permițând imprimarea la rezoluții mult mai mari. În plus, tipărirea digitală permite producția la cerere, reducând costurile de stocare și facilitează personalizarea rapidă, ceea ce o face o alegere eficientă pentru nevoile actuale ale consumatorilor.

Suntem nerăbdători să dăm startul unui nou sezon de printuri la Antel, alături de voi! Un sezon în care inovația și creativitatea sunt în prim-plan. Sustenabilitatea, personalizarea, integrarea AR, atenția la detalii și ambalajele smart sunt doar câteva dintre tendințele care modelează industria printurilor în acest sezon.

Adoptarea acestora de către companii și consumatori duce la extinderea și dezvoltarea rapidă a industriei de printing, iar dacă vrei să rămâi mereu în tendințe, nu uita că echipa Antel este pregătită să te ajute să dai culoare ideilor tale creative în fiecare sezon! Scrie-ne aici pentru o ofertă personalizată și mai multe detalii!

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vrei o ofertă de preț? Completează formularul de mai jos: